Ooroperatie (bij een chronische infectie)

Bij een chronische infectie in het oor, is vaak een ooroperatie nodig. Er zijn twee soorten ooroperaties. Onze specialisten kiezen samen met u een geschikte behandeling.


Terug

Ooroperatie (bij een chronische infectie) in Meander Medisch Centrum

Er zijn 2 soorten ooroperaties: een gehoorverbeterende ooroperatie en een schoonmakende ooroperatie. Bij een gehoorverbeterende ooroperatie herstelt de KNO-arts de functie van het middenoor. U gaat onder narcose of krijgt plaatselijke verdoving. Bij een schoonmakende ooroperatie maakt de arts uw oor schoon als u last heeft van een acute of chronische ontsteking. Bij deze operatie gaat u meestal onder narcose.

Welke operatie u krijgt, hangt af van de oorzaak van uw klachten. Uw KNO-arts bespreekt de opties met u. Na de operatie is het verstandig om niet alleen naar huis te gaan en om een aantal dagen rust te nemen.


Onze service & begeleiding

Log in op MijnMeander voor uw persoonlijk dossier en informatie op maat.

inloggen

Voorbereiden op uw afspraak of opname

Een goede voorbereiding thuis helpt. Wat neemt u bijvoorbeeld mee naar uw dagbehandeling of opname? Meander maakt het graag zo makkelijk mogelijk voor u. Met heldere informatie in onze folders. Zo kunt u bijvoorbeeld na de operatie niet zelf naar huis rijden.

Ondersteuning tijdens uw afspraak of opname

In Meander zorgen we graag voor u. niet alleen de beste medische zorg, maar ook met alles eromheen wat uw behandeling of opname bij ons prettiger kan maken. Zo zijn we een gezond en dus rookvrij ziekenhuis. En weten we dat oog voor uw persoonlijke situatie erg belangrijk is.

Weer thuis? Goed begeleid

De zorg van Meander stopt niet bij de deur. Ook na uw behandeling bij ons helpen we u graag bij uw herstel. Bijvoorbeeld met leefregels en tips voor thuis. Bent u thuis en maakt u zich zorgen? Dan kunt u ons altijd bellen.