Doorlichtingsonderzoek

Om te kijken of er iets aan de hand is in uw organen, kan een doorlichtingsonderzoek helpen. Contrastvloeistof en röntgenstralen zorgen ervoor dat de radioloog alles goed kan bekijken.

Terug

Doorlichtingsonderzoek in Meander Medisch Centrum

Bij een doorlichtingsonderzoek maken we bepaalde organen zichtbaar. Zoals uw baarmoeder, dikke darm of maag. Dit doen we met contrastvloeistof en röntgenstralen. Zo kan de radioloog uw organen goed onderzoeken.

De meeste doorlichtingsonderzoeken met een contrastmiddel zijn pijnloos. Bij sommige onderzoeken, zoals een HSG, krijgt u vooraf pijnstillers omdat het inbrengen van de contrastvloeistof pijnlijk kan zijn. Het doorlichtingsonderzoek zelf is niet pijnlijk. Bij enkele onderzoeken (Colon en HSG) regelt u zelf van te voren vervoer naar huis, omdat u beter niet zelf kunt rijden. Voor meer informatie over uw onderzoek verwijzen we naar de betreffende folder.

De afdelingen Maag-, Darm-, Leverziekten, Urologie en Pijngeneeskunde voeren ook doorlichtingsonderzoeken uit. Bijvoorbeeld een ERCP of diagnostische zenuwblokkade in de rug.

Onze service & begeleiding

Log in op MijnMeander voor uw persoonlijk dossier en informatie op maat.

inloggen

Voorbereiden op uw afspraak of opname

Een goede voorbereiding thuis helpt. Wat neemt u bijvoorbeeld mee naar uw afspraak? Meander maakt het graag zo makkelijk mogelijk voor u. Met heldere informatie in onze folders. U krijgt van tevoren een pijnstiller. We raden u aan om iemand mee te nemen en na het onderzoek niet zelf naar huis te rijden.

Ondersteuning tijdens uw afspraak of opname

In Meander zorgen we graag voor u. Niet alleen met de beste medische zorg, maar ook met alles eromheen wat uw onderzoek bij ons prettiger kan maken. Zo zijn we een gezond en dus rookvrij ziekenhuis. En weten we dat oog voor uw persoonlijke situatie erg belangrijk is.

Weer thuis? Goed begeleid

De zorg van Meander stopt niet bij de deur. Ook na uw onderzoek bij ons helpen we u graag bij uw herstel. Zo kunt u sommige uitslagen zelf inzien via uw persoonlijke omgeving in MijnMeander. Bent u weer thuis na uw afspraak en maakt u zich zorgen? Dan kunt u ons altijd bellen.