Anesthesie bij kinderen

Operaties bij kinderen gebeuren meestal onder algehele anesthesie (narcose). Uw kind wordt in slaap gebracht en wordt na de operatie weer wakker. Tijdens de operatie houden we uw kind de hele tijd goed in de gaten.

Terug

Anesthesie bij kinderen in Meander Medisch Centrum

Het is voor kinderen fijn als ze goed weten wat er gaat gebeuren. Onze anesthesioloog en medisch pedagogisch zorgverlener nemen de tijd om dit uit te leggen. Voor de operatie heeft u een gesprek met de anesthesioloog. U en uw kind horen dan alles over de narcose en het eten en drinken voor de operatie.

Tijdens de opname van uw kind bent u 24 uur per dag welkom. Bij het onder narcose brengen en wakker worden na de operatie mag één van u bij uw kind zijn.

Onze service & begeleiding

Log in op MijnMeander voor uw persoonlijk dossier en informatie op maat.

inloggen

Voorbereiden op uw afspraak of opname

Een goede voorbereiding thuis helpt. Wat neemt u bijvoorbeeld mee naar het ziekenhuis? Meander maakt het graag zo makkelijk mogelijk voor u. Dit doen we met heldere informatie in onze folders. Zo is het belangrijk dat uw kind nuchter is voor de ingreep. Kinderen t/m 18 jaar mogen tot 1 uur van tevoren drinken en borstvoeding mag tot 4 uur van tevoren. 1 uur voor de ingreep moet uw kind paracetamol slikken. De dosering hoort u van tevoren.

Ondersteuning tijdens uw afspraak of opname

In Meander zorgen we graag voor u en uw kind. Niet alleen met de beste medische zorg, maar ook met alles eromheen wat jullie afspraak bij ons prettiger kan maken. Zo stellen we uw kind gerust als hij of zij het spannend vindt. Blijft uw kind een nacht in Meander slapen? Dan kunt u als ouder vaak blijven overnachten (rooming-in).

Weer thuis? Goed begeleid

De zorg van Meander stopt niet bij de deur. Ook rond en na jullie vertrek uit het ziekenhuis helpen we graag bij het herstel van uw kind. Bijvoorbeeld met leefregels en tips voor thuis. Na een operatie raden we aan uw kind voldoende pijnstillers te geven. U leest hierover in onze folders. Bent u thuis en maakt u zich zorgen? Dan kunt u ons altijd bellen.