Afwijkend uitstrijkje en colposcopie (CIN polikliniek)

Voor vrouwen met een afwijkend uitstrijkje heeft Meander Medisch Centrum een speciaal spreekuur: de CIN-poli. Hier onderzoekt de gynaecoloog of de afwijking behandeld moet worden.

Terug

Afwijkend uitstrijkje en colposcopie (CIN polikliniek) in Meander Medisch Centrum

Bij een afwijkend uitstrijkje wordt meestal het humaan papilloma virus (HPV) gevonden. Vaak zijn er dan ook afwijkende cellen van de baarmoederhals. Die afwijkingen zijn bijna altijd goedaardig, maar zonder behandeling kan bij sommige vrouwen uiteindelijk baarmoederhalskanker ontstaan. Met onderzoek en mogelijk een behandeling, kunnen we dat voorkomen.

Om de afwijking te onderzoeken krijgt u een colposcopisch onderzoek. Met een soort vergrootglas kijkt de gynaecoloog of verpleegkundig specialist naar de baarmoederhals. Als een behandeling nodig is, bent u in de goede handen van ons gespecialiseerde team.

Film onderzoek in Meander Medisch Centrum bij afwijkend uitstrijkje

Onze service & begeleiding

Log in op MijnMeander voor uw persoonlijk dossier en informatie op maat.

inloggen

Voorbereiden op uw afspraak of opname

Een goede voorbereiding thuis helpt. Wat neemt u bijvoorbeeld mee naar uw afspraak of behandeling? Meander maakt het graag zo makkelijk mogelijk voor u. Met heldere informatie in onze folders. U krijgt goede begeleiding en ondersteuning voor de behandeling.

Ondersteuning tijdens uw afspraak of opname

In Meander zorgen we graag voor u. Niet alleen met de beste medische zorg, maar ook met alles eromheen wat uw onderzoek of behandeling bij ons prettiger kan maken. Zo zijn we een gezond en dus rookvrij ziekenhuis. En weten we dat oog voor uw persoonlijke situatie erg belangrijk is.

Weer thuis? Goed begeleid

De zorg van Meander stopt niet bij de deur. Ook na uw onderzoek of behandeling bij ons helpen we u graag bij uw herstel. Bijvoorbeeld met leefregels en tips voor thuis. Bent u weer thuis na uw afspraak en maakt u zich zorgen? Dan kunt u ons altijd bellen.