Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Medisch specialistische oncologische revalidatie

Kanker is een ingrijpende ziekte. De gevolgen van de ziekte en behandelingen kunnen patiënten in hun dagelijkse functioneren aanzienlijk beperken. Veel gehoorde klachten zijn vermoeidheid, conditievermindering, angst en onzekerheid. Op de afdeling Revalidatiegeneeskunde van Meander Medisch Centrum zijn revalidatieprogramma's ontwikkeld met als doel deze klachten te verminderen en de kwaliteit van leven te vergroten.

Voor wie?
In Meander Medisch Centrum kunnen alle patiënten die behandeld worden voor kanker een gesprek met de revalidatiearts krijgen. Ook patiënten in de palliatieve fase, als er geen kans meer op genezing is, kunnen in aanmerking komen voor medisch specialistische oncologische revalidatie.

 

Wat houdt het in?

Er is wetenschappelijk bewijs dat fysieke training helpt om uw conditie te verbeteren en vermoeidheidsklachten te verminderen. Daarom vormt de fysieke training samen met de daaraan gekoppelde informatiebijeenkomsten de basis van de medisch specialistische oncologische revalidatie. Dit kan aangevuld worden met andere therapieën.

 

Lees meer over de mogelijkheden voor revalideren na kanker in Meander Medisch Centrum

 

Samenwerking Meander en eerstelijns fysiotherapeuten geschoold in de oncologie

Fysiotherapeuten en oncologieverpleegkundigen van Meander Medisch Centrum werken samen met eerstelijns fysiotherapeuten in de regio Eemland in het Transmuraal Oncologienetwerk Fysiotherapie (TOF). Uitgangspunt daarbij is de juiste patiënt op de juiste plek. Als alleen fysieke training nodig is en geen complexe revalidatiezorg, verwijst Meander de patiënt naar een fysiotherapiepraktijk dicht bij huis, die aangesloten is bij TOF. Of deze behandeling vergoed wordt, is afhankelijk van uw eigen zorgverzekering.

 

Bekijk de lijst met fysiotherapiepraktijken die fysieke training bieden aan mensen met kanker


Afdelingen / Specialismen
Oncologisch Centrum
Revalidatiegeneeskunde
 
Specialisten / zorgverleners
Spreekuren