Niet vergoede zorg

In sommige gevallen moet u uw zorg zelf betalen, ook als u een zorgverzekering heeft afgesloten. Denk bijvoorbeeld aan cosmetische behandelingen bij plastische chirurgie of dermatologie. Of een rijbewijskeuring. U kunt uw prijs hiervoor opvragen.

Terug

Geen medische noodzaak

Ook als u een zorgverzekering heeft afgesloten, kan het zijn dat niet alle zorg vergoed wordt. Zorg zonder medische noodzaak wordt bijvoorbeeld niet vergoed uit de basisverzekering. Deze zorg betaalt u dus zelf. Specialismen waarbij een aantal (cosmetische) behandelingen niet wordt vergoed zijn Plastische Chirurgie en Dermatologie.

Prijs opvragen

U kunt de prijs van een behandeling of onderzoek opvragen bij de afdeling Facturering van Meander Medisch Centrum door uw gegevens in te vullen en een bericht achter te laten.

Heeft u verder nog vragen over (niet) vergoede zorg vanuit uw zorgverzekering? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.

Rijbewijskeuringen

Bij meerdere afdelingen in Meander kunt u een rijbewijskeuring aanvragen. Deze kosten worden niet vergoed vanuit de basisverzekering en moet u dus zelf betalen. U krijgt hiervoor een factuur van Meander. De kosten bestaan uit directe tijd (de keuring door de keuringsarts) en de indirecte tijd (de voorbereiding en het uitwerken van de keuring). Meestal is dit elk 15 minuten. Is er meer tijd nodig, bijvoorbeeld bij een vorderingsprocedure, dan komen hier toeslagen bij.  

In 2024 betaalt u de volgende tarieven voor een rijbewijskeuring per afdeling. De prijzen zijn incl. 21% BTW.

  • Oogheelkunde (code 1190270): € 85,00
  • Basistarief andere afdelingen (code 119027): € 130,20
  • CBR keuring extra directe tijd per 5 minuten (code 119062): € 21,70
  • CBR keuring extra indirecte tijd per 15 minuten voor Neurologie (code 119063): € 65,09

Als aanvullende onderzoeken nodig zijn, betaalt u hiervoor extra kosten.