Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Ruimte voor vieringen en Open Foyer

IN VERBAND MET HET CORONAVIRUS ZIJN ALLE VIERINGEN EN OPEN FOYERS VOORLOPIG AFGELAST!

OOK HET MUZIKAAL INFUUS OP ZONDAGMIDDAG GAAT NIET DOOR.

 

 

Aan het einde van de Laan ligt de multifunctionele Foyer. Doordeweeks is het een gewone open ruimte, maar op zondagochtend verandert de Foyer in een plek waar muziek klinkt, waar de vleugel of het orgel wordt bespeeld, een koor zingt. Hier vinden oecumenische vieringen vanuit de christelijke traditie plaats en worden Open Foyers georganiseerd: bezielende bijeenkomsten rond dichters en denkers, met gedichten, verhalen, muziek en verbeelding. Patiënten, soms in rolstoel of bed, familieleden en ziekenhuismedewerkers komen in de Foyer samen om te luisteren, te vieren, te lezen en te bidden.


Schrijfster Rosita Steenbeek, lid van het Comité van Aanbeveling:
“Sommige emoties krijgen alleen in de kerk een kans. Samen met veel andere mensen kun je je klein voelen tegenover iets wat groter is dan wij. Met elkaar sta je stil bij je kwetsbaarheid, je angsten, vertwijfeling, hoop.”

Met steun van vele sponsoren hebben wij een prachtige vleugel en elektronisch orgel aan kunnen schaffen. Alsmede de liturgische kleden en een prachtig doek tegen het achterraam van de Foyer ontworpen door Folly Hemrica. 

 

Naast de bezinnende bijeenkomsten op zondagochtend worden er in het Levensbeschouwelijk Centrum regelmatig symposia georganiseerd over thema’s die raken aan de zorg op het gebied van ethiek, zingeving en levensbeschouwing.