Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Spreekuur: Mammapoli (borstkanker)

Omschrijving:

Op de Mammapoli werken gespecialiseerde chirurgen en radiologen nauw samen aan onderzoek en behandeling van borstafwijkingen.

De mammmacareverpleegkundigen houden dagelijks telefonisch spreekuur van 8.00 tot 9.00 uur.

Tijdens het eerste gesprek zal de arts meer willen weten over uw klachten. Hierna volgt een lichamelijk onderzoek van de borsten op (eventuele) afwijkingen.

Radiologisch onderzoek
Na het bezoek aan de chirurg gaat u naar de afdeling Radiologie om röntgenfoto's te laten maken van beide borsten, de zogenoemde mammografie. In de meeste gevallen wordt hier ook een echografie (geluidsonderzoek) van de borst(en) gemaakt. Aansluitend wordt er eventueel een punctie en biopsie gedaan.

Na het onderzoek beoordeelt de radioloog direct de mammo- en/of echografie. Als de radioloog geen verontrustende zaken ziet, verwijst de laborant(e) u terug naar de chirurg waar u de uitslag te horen krijgt.

In sommige gevallen is extra weefselonderzoek nodig. De patholoog onderzoekt het weefsel via een sneltraject waardoor de uitslag meestal dezelfde dag bekend is. De chirurg zal de uitslag van het onderzoek met u bespreken en een behandelvoorstel doen. Als de uitslag niet goed is, is de mammacareverpleegkundige aanwezig bij het gesprek  Zij geeft aanvullende informatie over de behandeling en psychosociale ondersteuning.

Kijk voor meer informatie op de pagina van de Mammapoli.

Specialisten:
Zorgverleners:
Verwijzing via: Behandelend specialist,Huisarts
Afspraken: 033-8506070
Manier van verwijzenmeer...