Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Specialisten bundelen krachten in Meander Rugcentrum

Patiënten met rugklachten hoeven hier niet mee te blijven lopen. De neurologen, anesthesiologen, neurochirurgen, radiologen, revalidatieartsen en fysiotherapeuten van Meander Medisch Centrum hebben hun krachten gebundeld. Gezamenlijk vormen zij sinds 2 september het Meander Rugcentrum. De samenwerking resulteert in een compleet zorgprogramma op maat voor patiënten met rugklachten en uitstraling naar het been.

 

Bij het Meander Rugcentrum is iedere patiënt met rugpijn welkom. Binnen een week kan de patiënt terecht voor een MRI-scan, die direct beoordeeld wordt door een gespecialiseerde radioloog. Snel daarna komt de patiënt bij één van de neurologen voor de diagnose en behandeling. Het Meander Rugcentrum biedt een breed scala aan behandelingen, zoals bewegingsadvies, revalidatieprogramma’s op maat en verschillende technieken om pijn te bestrijden. Is een rugoperatie nodig, dan kan de patiënt binnen gemiddeld twee weken  geholpen worden. De twee academische neurochirurgen van Meander hebben korte wachtlijsten.
 

 

 

 

 

Het multidisciplinaire team van het Meander Rugcentrum biedt iedere rugpatiënt zorg op maat.

 

Begeleiding en revalidatie
De behandeling stopt niet na de operatie. Nazorg en begeleiding zijn erg belangrijk voor verder herstel. In het Meander Rugcentrum begeleiden gespecialiseerde fysiotherapeuten en verpleegkundigen de patiënt. De neurologen en neurochirurgen grijpen in bij pijnklachten die de revalidatie remmen.  Als onderdeel van een topklinisch ziekenhuis kan het Meander Rugcentrum snel en adequaat reageren, mocht er na de behandeling onverhoopt een complicatie optreden.

Afspraak maken
Voor het maken van een afspraak hebben patiënten een verwijzing van hun huisarts nodig.
Het afsprakentelefoonnummer is 033 – 850 6070: ma t/m vrij van 8.00 tot 16.30 uur.

 

Meer informatie is te vinden op: www.meanderrugcentrum.nl.

 

Datum: 5 september 2013

Informatie bijgewerkt: 20 January 2014