Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Meander team fietst ruim € 26.000 bij elkaar voor kankeronderzoek

Op zaterdag 29 augustus bereikte de 15-koppige wielerploeg ‘Meander voor de top’ van Meander Medisch Centrum de top van de Italiaanse Stelvio-pas. Hiermee fietsten zij een bedrag van € 26.176,73 bij elkaar voor onderzoek op het gebied van kanker.

 

Meander Medisch Centrum was het enige ziekenhuis team dat meedeed aan de ‘’Stelvio for Life’’ beklimming. De fietstocht heeft als doel geld in te zamelen voor onderzoek op het gebied van kanker. Dit verloopt via Barcode for Life, de stichting achter het Center For Personalized Cancer Treatment (CPCT). Meander doet mee aan het onderzoek dat in het CPTC wordt gedaan naar ‘maatwerk’ in de behandeling bij kanker. Het gaat om fundamenteel onderzoek naar een persoonlijke, op de patiënt en zijn/haar specifieke kanker toegespitste behandeling, gebaseerd op DNA-analyse. Als topklinisch ziekenhuis zet Meander Medisch Centrum zich er continu voor in om de best mogelijke zorg bij kanker te bieden.

 

De wielerploeg bestaat vooral uit specialisten van het ziekenhuis, onder leiding van Frank de Reij, CEO Meander Medisch Centrum: “Voor de tweede keer stonden we met een zeer gemotiveerd team aan de start. Ik ben trots op onze mensen waarmee we niet alleen het goede doel hebben gesteund, maar ook prachtig teamwork hebben laten zien. Je gaat individueel naar boven, maar uiteindelijk is het een echte teamprestatie van fietsers, mensen achter de schermen en natuurlijk onze sponsors waaronder onze partners Funatic, Buitenhuis Advies en Vosko.”

 

 

Informatie bijgewerkt: 31 August 2015