Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Meander behaalt Vaatkeurmerk en Spataderkeurmerk

Meander Medisch Centrum heeft zowel het Vaatkeurmerk als het Spataderkeurmerk van de Hart&Vaatgroep ontvangen. Deze keurmerken worden uitgereikt aan ziekenhuizen en behandelcentra die aantoonbaar goede zorg bieden.

 

De patiëntenvereniging Hart&Vaatgroep helpt hiermee mensen om een keuze te maken voor een ziekenhuis of behandelcentrum waar goede spataderzorg of goede vaatzorg wordt aangeboden.

 

Vaatkeurmerk

Het Vaatkeurmerk geeft aan dat de vaatzorg in Meander Medisch Centrum voldoet aan vijftien kwaliteitscriteria. Daarbij gaat het om de zorg voor patiënten met aandoeningen in de slagaders van het bekken, de benen, buik, aorta en hals. Ieder jaar worden de kwaliteitscriteria aangescherpt. Eén van de criteria is bijvoorbeeld dat de patiënt op één dag terecht kan in het ziekenhuis voor het intakegesprek met de vaatchirurg en een eerste aanvullend onderzoek. De kwaliteitscriteria zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met beroepsgroepen van vaatchirurgen, interventieradiologen, vasculair internisten en vaatverpleegkundigen.

 

Spataderkeurmerk

Bij het Spataderkeurmerk gaat het om de kwaliteit van de behandeling van spataders. In Meander Medisch Centrum worden deze behandelingen uitgevoerd door dermatologen en vaatchirurgen. Ook voor het Spataderkeurmerk gelden specifieke kwaliteitscriteria die elk jaar worden aangescherpt. De Hart&Vaatgroep stelt bijvoorbeeld eisen aan het aantal en soort behandelmogelijkheden, de certificering van de behandelaars, de protocollen en de patiënteninformatie. De kwaliteitscriteria voor het Spataderkeurmerk zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met beroepsgroepen van dermatologen, vaatchirurgen en -laboranten.

 

Informatie bijgewerkt: 21 September 2016