Revalidatie na uw behandeling

Het kan zijn dat u na uw opname nog moet revalideren in een zorg- of revalidatiecentrum. Als u wel naar huis kunt, kunt u mogelijk revalideren in Meander.

Terug

Revalidatie in zorg- of revalidatiecentrum

Voor revalidatie in een zorg- of revalidatiecentrum bestaan strikte regels. Deze regels zijn door de zorgverzekeraar bepaald. De verpleegkundige die uw ontslag regelt, zal uw mogelijkheden voor revalidatie beoordelen. Is er sprake van complexe problemen, dan bekijkt de revalidatiearts samen met u welke hulp u nodig hebt.

 Meander werkt samen met 7 zorgcentra die geriatrische revalidatiezorg aanbieden. Zo kunnen patiĆ«nten na hun ziekenhuisopname snel terecht om verder te revalideren.

Samenwerking revalidatiezorg

Op het gebied van geriatrische revalidatiezorg werkt Meander samen met:

Op het gebied van de Medische Specialistische Revalidatiegeneeskunde werkt Meander samen met Militair Revalidatiecentrum Aardenburg in Doorn.

 Revalideren in Meander

Wanneer u na uw opname wel naar huis kunt, zijn er mogelijkheden om in Meander te revalideren. Voor complexe zorg kunt u terecht bij de afdeling Revalidatiegeneeskunde. Voor deze zorg heeft u een verwijzing nodig. Na een knie-, schouder-, long- of hartoperatie kunt u in Meander revalideren onder begeleiding van een fysiotherapeut. Uw specialist kan u meer vertellen over de mogelijkheden of u doorverwijzen.

Lees meer op de pagina Hulp bij goede zorg na uw behandeling.