Zingeving

Kanker maakt gevoelens los en roept vaak levensvragen op. Dit zijn vragen over de zin van het leven, over de betekenis van ziek zijn in uw leven en over de laatste levensfase. Vragen zonder pasklare antwoorden, die u erg bezig kunnen houden. Het kan helpen om met iemand over deze vragen te praten, bijvoorbeeld met een geestelijk verzorger die hierin gespecialiseerd is.

Terug

Hulp in Meander

U kunt in Meander terecht voor een gesprek met een van de geestelijk verzorgers van de vakgroep Zingeving & Ethiek. Zij zijn gespecialiseerd in het bieden van ondersteuning op het gebied van zingeving, levensvragen en ethiek. Zij bieden een luisterend oor en als dat nodig is, helpen zij zoeken naar rust, troost, veerkracht, inspiratie of acceptatie. De geestelijk verzorgers zijn beschikbaar voor alle patiënten, opgenomen in het ziekenhuis of via de polikliniek. Wat u hen vertelt, blijft vertrouwelijk. Zij hebben een beroepsgeheim.

Op de websites hieronder leest u meer over zingeving rondom kanker. Ook kunt u zoeken naar zorgverleners, organisaties en programma’s bij u in de buurt die u kunnen helpen. De ondersteuningsconsulenten kunnen u helpen bij de zoektocht naar welke hulp het beste past bij uw persoonlijke situatie.