Veelgestelde vragen intensive care

Terug

Het gebruik van mobiele telefoons op de Intensive Care is toegestaan. Wij vragen u dit zoveel mogelijk te beperken op de patiëntenkamers, omdat het gebruik van uw telefoon onrust en geluidsoverlast kan geven. In Meander Medisch Centrum kunt u gratis gebruikmaken van de wifi.

Kinderen zijn welkom op onze Intensive Care. Wel is het verstandig dit bezoek met hen goed voor te bereiden. Dit kunt u doen met ons Fotoboek. In onze folder leest u meer over hoe u uw kind kunt voorbereiden.  

Meander heeft ruime bezoektijden. Wij vragen hier zoveel mogelijk gebruik van te maken. In sommige gevallen is het mogelijk om gebruik te maken van een familiekamer. Uw familielid of naaste kan dan eventueel blijven overnachten, maar dit gaat altijd in overleg met de arts of verpleegkundige.

De intensivist is verantwoordelijk voor alle patiënten op de Intensive Care (IC). Een intensivist is een medisch specialist op het gebied van de Intensive Care (intensieve zorg). Elke dag vindt overleg plaats tussen de intensivist en andere behandelaars. Zij bespreken dan de situatie van de patiënt en het beleid voor de komende dag.