Intensive Care en kinderen

Voor kinderen is de Intensive Care afdeling (IC) een indrukwekkende omgeving. Daarom is het verstandig om uw kind voor te bereiden op een bezoek aan een dierbare op de IC.

Terug

U kunt hieronder samen met uw kind bekijken hoe het er op de IC aan toe gaat.

Lees voor meer informatie onze folder Kinderen op bezoek op de Intensive Care.

Welkom! Kijk hier mee hoe Guido zijn vader bezoekt op de Intensive Care afdeling (IC) in Meander Medisch Centrum.

Vanaf de ingang van Meander is het een stukje lopen naar de IC. Op de IC liggen mensen die heel ziek zijn of die een grote operatie hebben gehad.

Guido drukt op de knop om de deuren van de IC te openen.

Achter de balie zit de secretaresse. Daar meldt hij zich met zijn moeder. De secretaresse weet op welke kamer de vader van Guido ligt en welke verpleegkundige er voor hem zorgt.

De verpleegkundige die voor zijn vader zorgt maakt kennis met Guido en zijn moeder.

Op de IC hebben alle patiĆ«nten een eigen kamer. Guido en zijn moeder lopen naar kamer 16, omdat daar zijn vader ligt. Ze kijken naar binnen en zien dat zijn vader allerlei slangetjes en draden aan zijn lijf heeft.

Het is belangrijk dat je schone handen hebt op de IC. Daarom hangt op iedere kamer zeep en speciale handalcohol die je moet gebruiken. Hier worden je handen heel schoon van.

Er staan veel apparaten op de kamer en sommige maken ook geluid. Daarmee houden de verpleegkundigen Guido's vader goed in de gaten. De verpleegkundige zet in de computer alle informatie over zijn vader. Op het scherm is te zien hoe het met hem gaat.

De slang in zijn mond helpt de vader van Guido te ademen, maar hierdoor kan hij niet praten en eten. Door het slangetje in zijn neus (de sonde) krijgt zijn vader vloeibaar eten. Door het infuus in zijn arm krijgt hij vocht en soms medicijnen.

De verpleegkundigen zorgen goed voor de vader van Guido. Soms is hij wakker, dat vindt Guido heel fijn. Zijn vader is blij als Guido en zijn moeder tegen hem praten.

Dit is de monitor. Op de monitor kan je lezen wat de hartslag en de bloeddruk zijn. Ook staat er op hoe vaak de vader van Guido adem haalt en hoeveel zuurstof (lucht) hij in zijn lijf heeft. Onder de monitor hangen de medicijnen.

Op de afdeling hebben ze een speciale koffer voor kinderen. Daar zitten allemaal spullen in die worden gebruikt op de IC. Ook zitten er boekjes in over een bezoek aan de IC om te lezen. De medisch pedagogisch zorgverlener kan jullie hierbij helpen.

Op de gang is het soms druk. De verpleegkundigen zorgen goed voor alle patiĆ«nten. De vader van Guido is nog snel moe, daarom blijven Guido en zijn moeder niet heel lang.