aandachtsgebied

Hepatitis B en C (geelzucht)

Hepatitis B en C is een ontsteking van de lever. Deze ontsteking wordt veroorzaakt door een virus. En kan tot de ziekte geelzucht leiden. Meander is hét behandelcentrum voor hepatitis in de regio.

Daarom Meander

  • Erkend Hepatitisbehandelcentrum
  • Veel kennis over het behandelen van chronische hepatitis
  • Samenwerkingsverband met ziekenhuizen in de regio

Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Hepatitis B en C (geelzucht) in Meander Medisch Centrum

De Nederlandse Vereniging van Maag-, Darm- en Leverartsen heeft onze MDL-afdeling erkend als hepatitisbehandelcentrum. Dat betekent dat wij verantwoordelijk zijn voor behandeling en begeleiding van patiënten met chronische hepatitis B en C in de regio. Wij hebben dan ook veel gespecialiseerde kennis over het behandelen hiervan.

Onze specialisten beantwoorden vaak vragen over hepatitis, van zorgverleners in het ziekenhuis en huisartsen. Ook leiden we huisartsen op in het opsporen van patiënten met een verhoogd risico op hepatitis B en C. Want het is belangrijk om hepatitis op tijd te ontdekken. Dan is het virus vaak nog goed te behandelen.

Meander is onderdeel van het Regionaal Hepatologisch Samenwerkingsverband met meerdere ziekenhuizen. Door goed samen te werken, kunnen wij u de best mogelijke zorg geven.

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht
Foto van Dr. P.W. (Philip) Friederich
Dr. P.W. (Philip) Friederich MDL-arts
“Door de intensieve samenwerking met zeer getalenteerde collega’s kan ik elke dag MDL-patiënten behandelen zoals ik zelf ook behandeld zou willen worden.”