Veelgestelde vragen bewegingsstoornissen

Terug

Veelgestelde vragen

Heeft u een DBS (Deep Brain Stimulator) of pomp-behandeling heeft? Dan willen we altijd weten dat u bent opgenomen, zodat we u op andere afdelingen kunnen ondersteunen. Daarnaast is het altijd goed om aan uw nieuwe arts of verpleegkundige te melden dat u Parkinson heeft. Als het nodig is, kunnen zij contact opnemen met uw eigen Parkinson-neuroloog of de Parkinson-verpleegkundige. Zij denken graag mee als er wijzigingen in uw medicatie nodig zijn of als u problemen met innemen heeft.

De Parkinson-verpleegkundige begeleidt mensen met Parkinson en hun naasten. U kunt bij haar terecht met al uw vragen of problemen die te maken hebben met de ziekte van Parkinson. Zij ondersteunt u door informatie, praktische tips en advies te geven. Ook kan de Parkinson-verpleegkundige met u mee denken als er andere zorgverleners betrokken moeten worden. Zij kan u begeleiden bij het goed in nemen van de medicijnen en leefstijladviezen geven. De Parkinson-verpleegkundige werkt nauw samen met de neurologen.

Over het algemeen is de ziekte van Parkinson geen aandoening die plotseling achteruitgaat. Vaak is er dan iets aan de hand wat de balans verstoort. Het is verstandig hierover contact op te nemen met uw huisarts. Zo nodig zal de huisarts u verwijzen naar de neuroloog of Parkinson-verpleegkundige.

Als u voor de ziekte van Parkinson al onder behandeling bent bij Meander Medisch Centrum dan  kunt u via de polikliniek Neurologie een afspraak maken met uw neuroloog of Parkinson-verpleegkundige. Soms kunnen de assistenten uw vraag ook al beantwoorden. Daarom zullen zij u vragen waarover u contact wilt hebben en zo nodig een afspraak voor u maken.

Op de website van parkinsonnet.nl vindt u een zorgzoeker. Hiermee ziet u welke zorgverleners bij u in de buurt gespecialiseerd zijn in de behandeling van patiënten met de ziekte van Parkinson.

Voor betrouwbare informatie over de ziekte van Parkinson kunt u terecht op de website van de Parkinson patiëntenvereniging: www.parkinson-vereniging.nl. Of op de website van Parkinsonnet: www.parkinsonnet.nl.

Door problemen met grondstofleveringen zijn met regelmaat sommige Parkinson-medicijnen niet beschikbaar voor de apotheek. De apotheek zal dan tabletten met dezelfde werkzame stof proberen te leveren, maar wellicht van een ander merk. Dat kan geen kwaad. Sommigen mensen voelen zich er anders bij, maar de inhoud is in principe hetzelfde. Mocht u er toch veel problemen mee ervaren, neem dan contact op met uw apotheker.