Veelgestelde vragen bekkenbodemcentrum

Terug

Maakt u zich zorgen na uw onderzoek of behandeling? Of krijgt u klachten na uw afspraak of opname bij ons? Dan kunt u bellen met de specialist in het ziekenhuis die u heeft behandeld.

Was u 1 of meer nachten opgenomen bij ons? En bent u korter dan 1 week weer thuis?

  • Bel ons dan via ons algemene nummer 033 – 850 50 50.
  • Belt u ons tussen 8.00 - 16.30 uur (kantooruren)? Vraagt dan naar de polikliniek van het specialisme waar u onder behandeling bent geweest.
  • Belt u na 16.30 uur ’s middags of vóór 8.00 uur ’s morgens? Vraag dan naar de verpleegafdeling van het specialisme waar u onder behandeling bent geweest.

Bent u voor een behandeling in dagopname bij ons geweest? En was dit korter dan een week geleden?

  • Bel ons dan via ons algemene nummer 033 – 850 50 50.
  • Belt u ons tussen 8.00 - 16.30 uur (kantooruren)? Vraagt dan naar de polikliniek van het specialisme waar u onder behandeling bent geweest.
  • Belt u na 16.30 uur ’s middags of vóór 8.00 uur ’s morgens? Vraag dan naar de Spoedeisende Hulp.

Heeft u vragen of klachten en bent u langer dan een week weer thuis? Neem dan eerst contact op met uw huisarts of met de Huisartsenpost. Behalve als u iets anders hierover heeft afgesproken met uw specialist.

De onderzoeken zijn niet pijnlijk, maar kunnen wel ongemakkelijk of onprettig voelen. In onze folders leest u meer informatie over het onderzoek dat u krijgt.

Hoelang uw afspraak duurt ligt aan de combinatie van specialisten die u ziet. Als u een afspraak heeft met de uroloog, gynaecoloog én de chirurg, duurt dit vaak een hele dag. Als u de uroloog en gynaecoloog ziet, duurt uw afspraak meestal een paar uur. Een afspraak met de chirurg en gynaecoloog duurt vaak een deel van de ochtend en een deel van de middag. Dit komt doordat de specialisten tussen de middag met elkaar overleggen.

Op de verwijsbrief van uw huisarts staat bij welke specialist(en) u een afspraak moet krijgen. We proberen uw bezoek aan de specialisten zoveel mogelijk op 1 dag te plannen. Net als de onderzoeken die u krijgt.

Van de huisarts krijgt u een potje of verzamelsetje mee. Hiermee kunt u uw urine of ontlasting verzamelen en vervoeren. Wij kunnen uw urine of ontlasting niet onderzoeken als u een ander potje of flesje gebruikt.

U kunt uw urine of ontlasting vervolgens inleveren op onze priklocaties. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken.

Potjes met 24-uurs urine of 72-uurs ontlasting kunt u alleen inleveren op 1 van de ziekenhuislocaties. En dus niet op de andere priklocaties.

Met een verwijsbrief van uw huisarts kunt u een afspraak maken bij het Bekkenbodemcentrum. Dit kunt u doen via:

  • Het patiëntenportaal MijnMeander. U heeft hiervoor nodig: uw DigiD met sms-functie of de DigiD-app.
  • De website. U heeft hiervoor nodig: het ZorgDomein (ZD)-nummer dat u van uw huisarts heeft gekregen en uw Burgerservicenummer (BSN).

Let op: combinatieafspraken en controleafspraken kunt u niet online maken.

Is online een afspraak maken voor u niet mogelijk? Dan kunt u bellen naar het afsprakennummer: 033 – 850 60 70. Het afsprakenbureau is bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 en 16.30 uur.