Gesprek met een geestelijk verzorger

De geestelijk verzorgers in Meander zijn deskundig in het omgaan met levensvragen, zingeving en ethische afwegingen. Wij staan graag met u stil bij wat u overkomt en wat u bezighoudt.

Terug

Levensvragen

Een behandeling of opname in het ziekenhuis kan allerlei gevoelens en vragen oproepen. Het kan helpen om hier met iemand over te praten. We helpen u graag met het ordenen van uw gedachten. In een gesprek proberen wij uw ervaringen te plaatsen binnen uw eigen levensverhaal. Geestelijk verzorgers hebben een beroepsgeheim; wat u ons vertelt, blijft vertrouwelijk.

Wij zijn er voor alle patiĆ«nten van Meander, ook familieleden kunnen een beroep doen op ons. Alle geestelijk verzorgers zijn universitair opgeleid op het gebied van filosofie, levensbeschouwing en ethiek. Zo kunnen wij inspelen op verschillende levensbeschouwingen en achtergronden. 

Rituelen

Er zijn situaties waarin woorden niet alles zeggen. Dan kan een ritueel belangrijk zijn, bijvoorbeeld rondom een geboorte en bij het sterven. Sommige rituelen, zoals een gebed of een tekst voorlezen, verzorgen we zelf. Als u behoefte hebt aan een ritueel of sacrament uit uw eigen traditie, dan gaan we samen op zoek naar de mogelijkheden.