Wortelpuntontsteking behandelen

Soms raakt na een wortelkanaalbehandeling bij uw tandarts toch de wortelpunt in het kaakbot ontstoken. Dan is er een wortelpuntbehandeling nodig om dit te behandelen. De medische term hiervoor is apexresectie.

Terug

Wortelpuntontsteking behandelen in Meander Medisch Centrum

Bij een wortelpuntontsteking is een apexresectie nodig. Als eerste krijgt u een verdoving op de plek van de ontsteking. Dan maakt de MKA-chirurg aan de zijkant van uw kaak het tandvlees los. Het ontstoken deel van de wortel wordt ingekort en verwijderd. De MKA-chirurg maakt daarna het wortelkanaal schoon en vult het wortelkanaal en sluit de wond met oplosbare hechtingen.

Na de behandeling kunt u pijnstillers gebruiken. Het is normaal dat uw kaak, wang of lip dik worden. De eerste 2 uur kunt u uw wang koelen om de zwelling te verminderen. Na ongeveer 4 dagen zal de zwelling minder worden. 

Onze service & begeleiding

Log in op MijnMeander voor uw persoonlijk dossier en informatie op maat.

inloggen

Voorbereiden op uw afspraak of opname

Een goede voorbereiding thuis helpt. Wat neemt u bijvoorbeeld mee naar uw behandeling? Meander maakt het graag zo makkelijk mogelijk voor u. Met heldere informatie in onze folders en services als videobellen en de Wait-app, waar gratis boeken en tijdschriften op te vinden zijn.

Ondersteuning tijdens uw afspraak of opname

In Meander zorgen we graag voor u. Niet alleen met de beste medische zorg, maar ook met alles eromheen wat uw behandeling bij ons prettiger kan maken. Zo zijn we een gezond en dus rookvrij ziekenhuis. Ook hebben we oog voor uw persoonlijke situatie. We stellen u bijvoorbeeld gerust als u de behandeling spannend vindt.

Weer thuis? Goed begeleid

De zorg van Meander stopt niet bij de deur. Ook na uw behandeling bij ons helpen we u graag. Bijvoorbeeld met leefregels en tips voor thuis over de juiste mondverzorging. Zo kunt u zelf thuis zo snel mogelijk herstellen. Bent u thuis en maakt u zich zorgen of heeft u een vraag? Dan kunt u ons altijd bellen.