Operatie voorste kruisband

Als uw voorste kruisbanden zijn gescheurd, is fysiotherapie de eerste stap. Blijft u last houden van uw knie? Dan herstelt de orthopedisch chirurg uw kruisband met een operatie.

Terug

Operatie voorste kruisband in Meander Medisch Centrum

Na de verwijzing door uw huisarts, onderzoekt de orthopedisch chirurg eerst of uw voorste kruisband inderdaad gescheurd is. Tijdens de operatie vervangt de chirurg uw kruisband. Een deel van de operatie gebeurt via een kijkoperatie. De littekens zijn klein, waardoor u sneller herstelt.

Voor deze operatie zijn 2 technieken. De chirurg overlegt met u welke techniek het beste is. De eerste techniek maakt gebruik van de hamstringpezen. De tweede gebruikt een deel van de knieschijfpees (quadricepspees). Bij een erg instabiele knie, brengt de Lemaire-techniek extra stevigheid.

Digitale voorlichting

Als u in Meander aan uw knieklachten wordt geholpen, dan ontvangt u een digitale voorlichting. Dit houdt in dat wij u door onder andere video's en 3d-filmpjes goed voorbereiden op uw behandeling. Ook vult u thuis al een digitale vragenlijst in, zodat uw specialist op de hoogte is van uw situatie. Voor meer informatie bekijkt u de video over digitale voorlichting in Meander.