Verlies van uw kindje

Het verliezen van een baby tijdens de zwangerschap of rond de bevalling is een ontzettend nare ervaring. Tijdens deze verdrietige periode willen wij u zo goed mogelijk begeleiden en informeren.

Terug

Verlies van uw kindje in Meander Medisch Centrum

Als u te horen krijgt dat uw kindje overleden is, gaat overlijden of als u besluit de zwangerschap af te breken omdat uw kindje één of meer afwijkingen heeft, begint er een zeer heftige periode. In deze periode zult u een aantal moeilijke keuzes moeten maken.

 U bevalt ook in deze situatie, waar mogelijk, van uw kindje via de natuurlijke weg. Het idee om een overleden kindje te moeten dragen en een ‘gewone bevalling’ te moeten doormaken voelt voor sommige mensen ondraaglijk. Toch is het belangrijk dat u via de natuurlijke weg van uw kindje bevalt. Aan een operatie zitten altijd risico’s en meestal is een operatie  in deze situatie medisch niet noodzakelijk. Bovendien weten we uit ervaring dat een bevalling via de natuurlijke weg belangrijk is voor het rouwproces.

Voor hulp bij het verwerken van emoties en gebeurtenissen rondom het verlies van uw kindje kunt u terecht bij één van de medisch maatschappelijk werkers in Meander. Zij kunnen ingaan op vragen of zorgen over thuis, uw werk of uw toekomst.