Schouderprothese en revisie schouderprothese

Als uw schouder versleten is, bijvoorbeeld door een ongeluk of een ziekte, dan kunt u een schouderprothese krijgen. De orthopedisch chirurgen van Meander vervangen dan uw schouderkop tijdens een schouderoperatie.

Terug

Schouderprothese en revisie schouderprothese in Meander Medisch Centrum

Is uw schoudergewricht versleten, bijvoorbeeld door artrose (slijtage), gewrichtsreuma of een botbreuk? Of heeft u versleten schouderspieren? Dan kunt u pijn hebben en moeite met bewegen. Een schouderprothese kan dan een oplossing zijn. Tijdens een schouderoperatie vervangen wij uw versleten schoudergewricht. We plaatsen dan een kop met steel en kom (hele schouderprothese) of een kop zonder steel en kom (stemless). Of u krijgt een omgekeerde schouderprothese.

U wordt voor deze operatie opgenomen in ons ziekenhuis. Na de operatie krijgt u tips en adviezen mee voor een snel en goed herstel. Onze verpleegkundige belt u nog een keer als u thuis bent. De fysiotherapeut begeleidt u verder bij uw herstel.

Digitale voorlichting

Als u in Meander aan uw schouderklachten wordt geholpen, dan ontvangt u een digitale voorlichting. Dit houdt in dat wij u door onder andere video's en 3d-filmpjes goed voorbereiden op uw behandeling. Ook vult u thuis al een digitale vragenlijst in, zodat uw orthopeed op de hoogte is van uw situatie. Voor meer informatie bekijkt u de video over digitale voorlichting in Meander.

Bekijk de wachttijden voor een schouderprothese.