Slijmbeursontsteking (SAPS) / Schouder impingement behandelen

Pijn en stijfheid in uw schouder kunnen verschillende oorzaken hebben. Als u last heeft van een slijmbeursontsteking (SAPS) of schouder impingement, kan een kijkoperatie nodig zijn. Bij Meander helpen wij u graag.

Terug

Slijmbeursontsteking (SAPS) / Schouder impingement behandelen in Meander Medisch Centrum

Als het optillen van uw arm pijn doet, kan het zijn dat u een slijmbeursontsteking heeft. Dit heet ook wel het sub-acromiaal pijnsyndroom (SAPS). U heeft dan last van inklemming (impingement) of een peesontsteking (tendinose) in de schouder. Er zijn verschillende behandelingen mogelijk, zoals fysiotherapie en manuele therapie of een injectie met pijnstillers.

Als dit niet voldoende helpt, bekijkt de orthopedisch chirurg of een kijkoperatie (artroscopie) mogelijk is. De arts maakt dan meer ruimte voor de slijmbeurs en pezen. Het is voor een goed en snel herstel belangrijk om de leefregels goed na te leven. Zo heeft u minimaal 4 weken rust nodig.

Digitale voorlichting

Als u in Meander aan uw schouderklachten wordt geholpen, dan ontvangt u een digitale voorlichting. Dit houdt in dat wij u door onder andere video's en 3d-filmpjes goed voorbereiden op uw behandeling. Ook vult u thuis al een digitale vragenlijst in, zodat uw orthopeed op de hoogte is van uw situatie. Voor meer informatie bekijkt u de video over digitale voorlichting in Meander.