Radiologisch en nucleair hartonderzoek (beeldvorming van het hart)

Met verschillende beeldtechnieken kunnen we uw hart en de werking ervan onderzoeken. Bijvoorbeeld met een CT-scan, PET-CT-onderzoek, een MRI-scan of 3D-echografie. Zo kunnen we hart- en vaatziekten opsporen, vaststellen of uitsluiten.

Terug

Radiologisch en nucleair hartonderzoek (beeldvorming van het hart) in Meander Medisch Centrum

Heeft u (mogelijk) te maken met een hartziekte, zoals hartfalen of een hartritmestoornis? Of heeft u pijn op de borst? Dan kan beeldvormend onderzoek helpen om de oorzaak van uw klachten te vinden. Op de afdeling Cardiologie hebben onze specialisten veel kennis van moderne onderzoekstechnieken. Zoals een hartfilmpje (ECG), CT-scan van uw kransslagaderen, een MRI of 3D-echo van uw hart of een slokdarmecho (TEE). Soms krijgt u radioactieve vloeistof ingespoten tijdens een onderzoek, zoals bij een PET-CT-scan.

Onze specialisten werken nauw samen met de afdelingen Radiologie en Nucleaire Geneeskunde. Onze cardiologen zijn zelf zeer ervaren in het bekijken van het onderzoek. Zo wordt uw hart en de doorbloeding gecontroleerd. En de oorzaak van eventuele hartafwijkingen opgespoord.