Prostaatoperatie met operatierobot (RALP)

Een operatie is een mogelijke behandeling bij prostaatkanker zonder uitzaaiingen. We maken hierbij gebruik van robotchirurgie. Zo kunnen we u heel precies opereren.

Terug

Prostaatoperatie met operatierobot (RALP) in Meander Medisch Centrum

Een prostaatoperatie met operatierobot noemen we ook wel een Robot-geassisteerde laparoscopische prostatectomie (RALP). Als u prostaatkanker heeft zonder uitzaaiingen, kunt u samen met de specialist voor deze kijkoperatie (laparoscopie) kiezen. De uroloog brengt via kleine sneetjes in uw buikholte een aantal buisjes in uw lichaam. Via deze buisjes gaan een cameraatje (laparoscoop) en operatie-instrumenten naar binnen.

Via een beeldscherm kan de uroloog de operatie-instrumenten heel precies bedienen. En uw prostaat netjes verwijderen. Door de nauwkeurigheid van de operatierobot is er minder kans op bijvoorbeeld bloedingen, incontinentie en erectieproblemen. En u herstelt sneller.

Bekijk de wachttijden voor een prostaatoperatie met operatierobot.

Operaties prostaatkanker in Meander

In Meander Medisch Centrum zijn in 2022 meer dan 165 operaties bij prostaatkanker (prostatectomiĆ«n) uitgevoerd. Naast goede resultaten bij de behandeling van prostaatkanker, blijven relatief weinig patiĆ«nten incontinent na de operatie. De cijfers over 2019-2022: 3 maanden na de operatie is 74% niet incontinent; 6 maanden na de operatie is 91% niet incontinent; 12 maanden na de operatie is 97% niet incontinent.