Post Intensive Care Syndroom behandelen

Soms kunt u na een IC-opname nog lang klachten houden. Lichamelijke klachten zoals spierzwakte, maar ook emotionele klachten, zoals angst. Dit heet het Post Intensive Care Syndroom (PICS).

Terug

Post Intensive Care Syndroom behandelen in Meander Medisch Centrum

Sommige mensen die lang op de Intensive Care gelegen hebben, houden ook na ontslag uit het ziekenhuis klachten. Bijvoorbeeld: een slaapstoornis, concentratiestoornis, krachtverlies of angst. Dit noemen we Post Intensive Care Syndroom of PICS. Na een lange opname op de IC kunt u terecht op de Nazorgpoli. Hier praat u over de opname en eventuele klachten die u nog heeft.

In Meander doen wij er alles aan om PICS te voorkomen. Zo geven we u niet te veel narcose (sedatie). Ook proberen we u al vroeg te laten bewegen. Dat gebeurt al op de IC, met behulp van een fysiotherapeut. Uw naasten adviseren we om een dagboek bij te houden over de opname. Dit helpt u om beter te begrijpen en verwerken wat er is gebeurd.

Als u na uw opname op de IC klachten houdt, kan het nodig zijn dat u bijvoorbeeld naar een fysiotherapeut, medisch psycholoog of revalidatiearts gaat. Samen kijken we welke zorg u nodig heeft om goed te herstellen van uw opname.