Pijnlijke knieschijf (patellaluxatie) behandelen

Een instabiele knieschijf geeft pijn aan de voorkant van uw knie. Knieschijfklachten kunnen geen kwaad, maar duren soms wel lang. Onze specialisten en fysiotherapeuten werken samen om uw pijn te verminderen.

Terug

Pijnlijke knieschijf (patellaluxatie) behandelen in Meander Medisch Centrum

Een pijnlijke knieschijf behandelen we eerst met fysiotherapie. U krijgt oefeningen waarmee u de bovenbeenspieren versterkt en verlengt. Helpt dit niet voldoende? Dan stabiliseert de orthopedisch chirurg uw instabiele knie (of patellaluxatie) met een knieschijfoperatie. Als uw knie vaak uit de kom schiet, dan versterken we de knie met een zogenaamde MPFL-reconstructie.

Direct na de operatie krijgt u fysiotherapie. Zo krijgt u weer vertrouwen in het buigen van de knie en het lopen. Na de operatie draagt u 2 weken een kous en loopt u 4 tot 6 weken met krukken.

Digitale voorlichting

Als u in Meander aan uw knieklachten wordt geholpen, dan ontvangt u een digitale voorlichting. Dit houdt in dat wij u door onder andere video's en 3d-filmpjes goed voorbereiden op uw behandeling. Ook vult u thuis al een digitale vragenlijst in, zodat uw specialist op de hoogte is van uw situatie. Voor meer informatie bekijkt u de video over digitale voorlichting in Meander.