Miskraam

Bij een miskraam stopt de zwangerschap spontaan in de eerste 4 maanden. Een natuurlijk verschijnsel dat vaak voorkomt, maar veel verdriet kan geven. Wij kunnen een miskraam wel vaststellen, maar er is helaas geen behandeling.


Terug

Miskraam in Meander Medisch Centrum

Bloedverlies in de vroege zwangerschap kan een symptoom van een miskraam zijn. Vaak is er ook niets aan de hand, maar natuurlijk maakt u zich zorgen. In de tweede of derde maand is het vaak wel een waarschuwingssignaal. In beide gevallen kan de arts of verloskundige met een onderzoek beter zien wat er aan de hand is. Zo is met een inwendige echo te zien of het hartje nog klopt.

Als blijkt dat het om een miskraam gaat, kunnen we dat niet stoppen. Wel bespreken we samen waar u zich het prettigst bij voelt. De miskraam helemaal afwachten of ingrijpen met medicijnen of een curettage. Alles over een miskraam leest u in de folders.  


Onze service & begeleiding

Log in op MijnMeander voor uw persoonlijk dossier en informatie op maat.

inloggen

Voorbereiden op uw afspraak of opname

Een goede voorbereiding thuis helpt. Wat neemt u bijvoorbeeld mee naar uw afspraak? Meander maakt het graag zo makkelijk mogelijk voor u. Met heldere informatie in onze folders. Bijvoorbeeld over wat u kunt verwachten van het onderzoek. Ook vindt u in de folders informatie over lichamelijk en emotioneel herstellen na een miskraam.

Ondersteuning tijdens uw afspraak of opname

In Meander zorgen we graag voor u. Niet alleen met de beste medische zorg, maar ook met alles eromheen wat uw onderzoek of behandeling bij ons prettiger kan maken. Zo zijn we een gezond en dus rookvrij ziekenhuis. En weten we dat oog voor uw persoonlijke situatie erg belangrijk is.


Weer thuis? Goed begeleid

De zorg van Meander stopt niet bij de deur. Ook na uw onderzoek of behandeling bij ons helpen we u graag bij uw herstel. Zowel lichamelijk als emotioneel herstel is belangrijk na een miskraam. Bij Meander staan we voor u klaar. Bent u weer thuis na uw afspraak en maakt u zich zorgen? Dan kunt u ons altijd bellen.