Menstruatieproblemen behandelen

Hevig bloedverlies tijdens uw menstruatie is vervelend. De gynaecoloog van Meander kan uw baarmoeder onderzoeken en samen met u een passende behandeling kiezen. Bijvoorbeeld een anticonceptiepil of NovaSure-behandeling.

Terug

Menstruatieproblemen behandelen in Meander Medisch Centrum

Meander heeft een speciaal spreekuur voor vrouwen met menstruatieproblemen. Bijvoorbeeld als u abnormaal bloedverlies heeft of hevige bloedingen als u ongesteld bent. De gynaecoloog vraagt naar uw klachten en zal u onderzoeken. U krijgt bijvoorbeeld een gynaecologische echo (vaginale echoscopie) of een hysteroscopie (baarmoederonderzoek) om de oorzaak van uw klachten te onderzoeken.

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk bij menstruatieproblemen. De gynaecoloog neemt uitgebreid de tijd om de mogelijkheden met u te bespreken. Bijvoorbeeld hormonale therapie. Ook de anticonceptiepil of medicijnen zonder hormonen zijn mogelijke behandelingen. Als u geen kinderwens (meer) heeft, kunnen we kiezen voor een NovaSure-behandeling (baarmoederslijmvlies weghalen) of baarmoederverwijdering. U beslist samen met uw gynaecoloog welke behandeling bij u past.