Kijkoperatie meniscus (artroscopie)

Een gescheurde meniscus komt vaak voor bij sporters of door slijtage bij het ouder worden. Helpt fysiotherapie niet, dan is opereren mogelijk. Met een kijkoperatie herstelt u sneller.

Terug

Kijkoperatie meniscus (artroscopie) in Meander Medisch Centrum

Bij een gescheurde meniscus door een verkeerde beweging tijdens het sporten, door een ongeluk of door ouderdom kan een operatie nodig zijn. Dit doen we met een kijkoperatie (artroscopie). Via kleine sneetjes brengen we een kijkbuisje en dunne instrumenten in de knie. Zo kunnen we de schade beter bekijken en repareren.

Het voordeel hiervan is dat de littekens klein zijn en u daardoor sneller herstelt. Meander zorgt voor persoonlijke begeleiding. De fysiotherapeut komt bijvoorbeeld vóór of na de operatie bij u langs op de afdeling voor tips en oefeningen.

Digitale voorlichting

Als u in Meander aan uw knieklachten wordt geholpen, dan ontvangt u een digitale voorlichting. Dit houdt in dat wij u door onder andere video's en 3d-filmpjes goed voorbereiden op uw behandeling. Ook vult u thuis al een digitale vragenlijst in, zodat uw specialist op de hoogte is van uw situatie. Voor meer informatie bekijkt u de video over digitale voorlichting in Meander.