Liesbreuk behandelen

Een liesbreuk is erg vervelend en kan pijnlijk zijn. U, of uw kind, krijgt dan een operatie. Er zijn verschillende soorten operaties mogelijk. De arts kijkt welke behandeling het beste bij u past.

Terug

Liesbreuk behandelen in Meander Medisch Centrum

Een liesbreuk (hernia inguinale) behandelt de arts meestal met een operatie. Dit kan een open operatie zijn, of een kijkoperatie. De arts kiest de techniek die voor u of uw kind het beste is. Tijdens de operatie maken we de breukpoort dicht, vaak met een kunststof matje, soms kan het zonder.

De eerste week na de operatie is het belangrijk om rustig aan te doen. Langzaam kunt u steeds meer. Luister hierbij goed naar uw lichaam. Persoonlijke adviezen over het herstel na uw operatie ontvangt u via de ikHerstel app. Zo weet u precies welke activiteiten u wanneer weer mag uitvoeren. Bekijk voor meer informatie de video over IkHerstel.

Bekijk de wachttijden voor een liesbreukbehandeling.

Onze service & begeleiding

Log in op MijnMeander voor uw persoonlijk dossier en informatie op maat.

inloggen

Voorbereiden op uw afspraak of opname

Een goede voorbereiding thuis helpt. Wat neemt u bijvoorbeeld mee naar uw opname? Meander maakt het graag zo makkelijk mogelijk voor u. Met heldere informatie in onze folders. Zo moet u voor de operatie nuchter zijn en is het niet verstandig om zelf naar huis te rijden na ontslag.

Ondersteuning tijdens uw afspraak of opname

In Meander zorgen we graag voor u. Niet alleen met medische zorg, maar ook met alles eromheen wat uw opname bij ons prettiger kan maken. Zo zijn we een gezond en dus rookvrij ziekenhuis. En weten we dat bewegen en lekker eten kan helpen bij een snel herstel.


Weer thuis? Goed begeleid

De zorg van Meander stopt niet bij de deur. Ook na uw vertrek helpen we graag bij snel herstel, met leefregels en tips voor thuis. Zo moet u de eerste week na de operatie rustig aan doen. Luister daarna goed naar uw lichaam. Bent u thuis en maakt u zich zorgen? Dan kunt u ons altijd bellen.