Lichttherapie (UVB, badPUVA, deelbelichting)

Bij aandoeningen als eczeem, psoriasis, jeuk en ook huidkanker zijn bad-, zalf- en lichttherapie mogelijke behandelingen. Op de Dagbehandeling Dermatologie kijken we samen met u welke behandeling voor u de beste is.


Terug

Lichttherapie (UVB, badPUVA, deelbelichting) in Meander Medisch Centrum

Voor een Bad-PUVA-behandeling en UVB-lichttherapie komt u op de Dagbehandeling Dermatologie. Als u Bad-PUVA krijgt, combineren we badtherapie met UVA-belichting. U gaat dan eerst 15 minuten in een bad met speciale vloeistof. Deze stof maakt uw huid gevoeliger voor de UVA-belichting die u daarna krijgt. Tijdens de lichttherapie (UVA of UVB) staat u in een cabine.

Hoe lang u de belichting krijgt, hangt af van uw huidaandoening en huidtype. In de folder leest u hoe u sommige lichaamsdelen kunt beschermen. Heeft u vragen over uw behandeling? Stel ze gerust. Wij staan voor u klaar.


Onze service & begeleiding

Log in op MijnMeander voor uw persoonlijk dossier en informatie op maat.

inloggen

Voorbereiden op uw afspraak of opname

Een goede voorbereiding thuis helpt. Wat neemt u bijvoorbeeld mee naar uw dagbehandeling? Meander maakt het graag zo makkelijk mogelijk voor u. Met heldere informatie in onze folders. Zoals tips en advies over uw huidverzorging voor uw behandeling.

Ondersteuning tijdens uw afspraak of opname

In Meander zorgen we graag voor u. Niet alleen met de beste medische zorg, maar ook met alles eromheen wat uw afspraak bij ons prettiger kan maken. Op onze dagbehandeling vindt u ook een relaxruimte waar u koffie, thee en eventueel een lunch kunt gebruiken.

Weer thuis? Goed begeleid

De zorg van Meander stopt niet bij de deur. Ook na uw behandeling bij ons helpen we u graag bij uw herstel. Bijvoorbeeld met leefregels en tips voor thuis. Bent u weer thuis na uw afspraak en maakt u zich zorgen? Dan kunt u ons altijd bellen.