Lichttherapie (UVB, badPUVA, deelbelichting)

Bij aandoeningen als eczeem, psoriasis, jeuk en ook huidkanker zijn verschillende soorten lichttherapie mogelijk. Samen met u kijkt de dermatoloog welke behandeling het beste voor u is.

Terug

Lichttherapie (UVB, badPUVA, deelbelichting) in Meander Medisch Centrum

Voor een Bad-PUVA-behandeling, deelbelichting en UVB-lichttherapie komt u op de polikliniek Dermatologie.

  • Als u Bad-PUVA krijgt, gaat u eerst 15 minuten in een bad met een speciale vloeistof. Dit medicijn maakt uw huid gevoeliger voor de UVA-belichting die u daarna krijgt. Tijdens de lichttherapie staat u in een cabine.
  • Met deelbelichting gaan uw handen en/of voeten eerst 15 minuten in een bad met een speciale vloeistof of gel. Dit medicijn maakt uw huid gevoeliger voor de UVA-belichting die u daarna krijgt.
  • Met UVB-belichting staat u in een cabine.

Het aantal behandelingen dat u krijgt, hangt af van uw huidaandoening. In de folder leest u meer informatie over de behandeling. Heeft u vragen over uw behandeling? Stel ze gerust.

Onze service & begeleiding

Log in op MijnMeander voor uw persoonlijk dossier en informatie op maat.

inloggen

Voorbereiden op uw afspraak of opname

Een goede voorbereiding thuis helpt. Wat neemt u bijvoorbeeld mee naar uw dagbehandeling? Meander maakt het graag zo makkelijk mogelijk voor u. Met heldere informatie in onze folders. Zoals tips en advies over uw huidverzorging voor uw behandeling.

Ondersteuning tijdens uw afspraak of opname

In Meander zorgen we graag voor u. Niet alleen met de beste medische zorg, maar ook met alles eromheen wat uw afspraak bij ons prettiger kan maken. Op onze dagbehandeling vindt u ook een relaxruimte waar u koffie, thee en eventueel een lunch kunt gebruiken.

Weer thuis? Goed begeleid

De zorg van Meander stopt niet bij de deur. Ook na uw behandeling bij ons helpen we u graag bij uw herstel. Bijvoorbeeld met leefregels en tips voor thuis. Bent u weer thuis na uw afspraak en maakt u zich zorgen? Dan kunt u ons altijd bellen.