Implantaat voor kroon en/of brug plaatsen

Als u een kroon of brug krijgt, plaatsen we eerst een implantaat (kunstwortel). Vindt u de behandeling spannend? Bij Meander Medisch Centrum stellen we u op uw gemak.

Terug

Implantaat voor kroon en/of brug plaatsen in Meander Medisch Centrum

Voor het plaatsen van een implantaat komt u naar onze afdeling Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie. De MKA-chirurg-implantoloog en mondhygiĆ«nist beoordelen of uw kaakbot en tandvlees geschikt zijn voor het plaatsen van een implantaat. Het kaakbot en tandvlees vormen namelijk de basis voor uw gebit en dus ook voor het implantaat. Daarna bekijken we welk implantaat geschikt is voor u. 

Voor het plaatsen van het implantaat krijgt u plaatselijke verdoving. De MKA-chirurg boort een gaatje in uw kaakbot en schroeft het implantaat erin. 

Onze service & begeleiding

Log in op MijnMeander voor uw persoonlijk dossier en informatie op maat.

inloggen

Voorbereiden op uw afspraak of opname

Een goede voorbereiding thuis helpt. Wat neemt u bijvoorbeeld mee naar uw behandeling? Meander maakt het graag zo makkelijk mogelijk voor u. Met heldere informatie in onze folders. Bijvoorbeeld over de kosten, de soort implantaten die er zijn en de verschillende stappen in de behandeling.

Ondersteuning tijdens uw afspraak of opname

In Meander zorgen we graag voor u. Niet alleen met de beste medische zorg, maar ook met alles eromheen wat uw behandeling bij ons prettiger kan maken. Zo zijn we een gezond en dus rookvrij ziekenhuis. Ook hebben we oog voor uw persoonlijke situatie. We stellen u bijvoorbeeld gerust als u de behandeling spannend vindt.

Weer thuis? Goed begeleid

De zorg van Meander stopt niet bij de deur. Ook na uw behandeling bij ons helpen we u graag bij uw herstel. Bijvoorbeeld met leefregels en tips voor thuis over de juiste mondverzorging. Ook krijgt u een controleafspraak mee. Bent u weer thuis en maakt u zich zorgen? Dan kunt u ons altijd bellen.