Implantaat in tandeloze kaak

Als u een volledige gebitsprothese draagt, kunnen er implantaten geplaatst worden met een zogenaamd ‘klikprothese’. Hierdoor zit de prothese steviger in uw mond.

Terug

Implantaat in tandeloze kaak in Meander Medisch Centrum

De MKA-chirurg-implantoloog maakt samen met u een behandelplan voor het plaatsen van implantaten. Voor deze behandeling vragen wij goedkeuring aan uw zorgverzekeraar. Voor de behandeling wordt u plaatselijk verdoofd. Op de plaats waar de implantaten komen, boort de chirurg kleine gaatjes. Hierin worden de implantaten geschroefd. 

U krijgt recepten en adviezen mee naar huis voor een goed en snel herstel. Een week na het plaatsen van de implantaten controleert de mondhygiëniste of de wond goed geneest en maakt een röntgenfoto ter controle. Na 2 tot 3 maanden zijn implantaten ingegroeid. Uw tandarts of tandtechnicus kan dan een nieuwe gebitsprothese maken.

Onze service & begeleiding

Log in op MijnMeander voor uw persoonlijk dossier en informatie op maat.

inloggen

Voorbereiden op uw afspraak of opname

Een goede voorbereiding thuis helpt. Wat neemt u bijvoorbeeld mee naar uw afspraak? Meander maakt het graag zo makkelijk mogelijk voor u. Met heldere informatie in onze folders. Bijvoorbeeld over de vergoeding, uw medicijngebruik en de verschillende stappen in de behandeling.

Ondersteuning tijdens uw afspraak of opname

In Meander zorgen we graag voor u. Niet alleen met de beste medische zorg, maar ook met alles eromheen wat uw behandeling bij ons prettiger kan maken. Zo zijn we een gezond en dus rookvrij ziekenhuis. Ook hebben we oog voor uw persoonlijke situatie. We stellen u bijvoorbeeld gerust als u de behandeling spannend vindt.

Weer thuis? Goed begeleid

De zorg van Meander stopt niet bij de deur. Ook na uw behandeling bij ons helpen we u graag bij uw herstel. Bijvoorbeeld met leefregels en tips voor thuis over de juiste mondverzorging. Ook krijgt u een controleafspraak mee. Bent u weer thuis en maakt u zich zorgen? Dan kunt u ons altijd bellen.