Hoornvliesbehandelingen (corneabehandelingen)

Het hoornvlies (cornea) is het heldere voorste deel van uw oog. Als u een hoornvliesbeschadiging of hoornvliestroebeling heeft, kunt u bij onze oogartsen terecht. Samen met u kiezen we de juiste behandeling.

Terug

Hoornvliesbehandelingen (corneabehandelingen) in Meander Medisch Centrum

Het hoornvlies beschermt de voorkant van uw oog en helpt bij het scherpstellen van beeld. Door een infectie of aandoening kan hoornvliesbeschadiging (cornea erosie) of hoornvliestroebeling ontstaan. Hierdoor kunt u klachten krijgen zoals pijn, irritatie of wazig zien. En soms zelfs blindheid. Met een oogonderzoek onderzoeken we het precieze hoornvliesprobleem en kunnen we samen een handeling voor u kiezen.

Vaak zijn bacteriƫn, virussen, schimmels of parasieten de oorzaak van hoornvliesinfecties. Een snelle diagnose is belangrijk, om verdere beschadiging aan het oog te voorkomen. Een hoornvliesinfectie kunnen wij op verschillende manieren behandelen. Bijvoorbeeld met speciale oogdruppels.

Onze service & begeleiding

Log in op MijnMeander voor uw persoonlijk dossier en informatie op maat.

inloggen

Voorbereiden op uw afspraak of opname

Een goede voorbereiding thuis helpt. Wat neemt u bijvoorbeeld mee naar uw afspraak? Meander maakt het graag zo makkelijk mogelijk voor u. Met services als afspraken via videobellen en gratis boeken en tijdschriften via de Wait-app.

Ondersteuning tijdens uw afspraak of opname

In Meander zorgen we graag voor u. Niet alleen met de beste medische zorg, maar ook met alles eromheen wat uw behandeling bij ons prettiger kan maken. Zo zijn we een gezond en dus rookvrij ziekenhuis. En weten we dat aandacht en begeleiding van uw naasten ook belangrijk is. Net als oog voor uw persoonlijke situatie.

Weer thuis? Goed begeleid

De zorg van Meander stopt niet bij de deur. Ook na uw behandeling bij ons helpen we u graag bij uw herstel. Bijvoorbeeld met leefregels en tips voor thuis. Ook is er een speciale winkel voor oogzorg in ons ziekenhuis: Oculenti. Bent u weer thuis en maakt u zich zorgen? Dan kunt u ons altijd bellen.