Heupprothese en revisie heupprothese

Als klachten van een versleten heup verergeren, kan een nieuwe heup (heupprothese) voor u een oplossing zijn. Bij Meander zorgen we ervoor dat u zo snel mogelijk herstelt.

Terug

Heupprothese en revisie heupprothese in Meander Medisch Centrum

Soms kan de pijn bij een versleten heup erger worden. Dan is een heupprothese (kunstheup) een mogelijke behandeling. Er zijn twee soorten prothesen: een gecementeerde en ongecementeerde heupprothese. Een gecementeerde heupprothese wordt vastgezet met cement. De ongecementeerde heupprothese wordt ingeklemd en groeit vanzelf vast. Als uw huidige heupprothese (deels) vervangen moet worden, heet dit revisie heupprothese.

Nieuwe heup in Meander volgens Rapid Recovery

Bij Meander krijgt u een behandeling met de Rapid Recovery methode, zodat u makkelijker, met minder pijn en sneller herstelt na de operatie. Bekijk voor meer informatie onze YouTube film hieronder.

Digitale voorlichting

Als u in Meander aan uw heupklachten wordt geholpen, dan ontvangt u een digitale voorlichting. Dit houdt in dat wij u door onder andere video's en 3d-filmpjes goed voorbereiden op uw behandeling. Ook vult u thuis al een digitale vragenlijst in, zodat uw specialist op de hoogte is van uw situatie. Voor meer informatie bekijkt u de video over digitale voorlichting in Meander.

Bekijk de wachttijden voor een heupprothese.