Behandeling van chronische pijn bij kinderen

Chronische pijn kan veel invloed hebben op je dagelijks leven. Het Kinderrevalidatieteam bespreekt met jou en je ouders de mogelijkheden voor behandeling.

Terug

Behandeling van chronische pijn bij kinderen in Meander Medisch Centrum

Als je last hebt van chronische pijn is het moeilijk om alles te doen wat je graag zou willen doen. In Meander hebben we een speciaal behandelprogramma voor kinderen met chronische pijn. Hierbij is het belangrijk dat je zelf aangeeft wat je wilt bereiken.

De behandeling is gericht op het vinden van een goede balans tussen activiteiten en datgene wat je aankunt. Denk hierbij aan school, sport of hobby’s. De psycholoog wordt betrokken bij de behandeling omdat chronische pijnklachten van invloed zijn op hoe je je voelt. Misschien ben je wel verdrietig of boos. Hetzelfde geldt voor je ouders: omdat zij ook te maken hebben met de gevolgen van jouw chronische pijn, worden ze betrokken bij de behandeling. 

Het doel van de revalidatie is het verbeteren van je kwaliteit van leven, zodat je weer meer kan zijn zoals je leeftijdsgenoten. Pijnbestrijding of pijnvermindering is niet het belangrijkste doel.