Boezemfibrilleren (atriumfibrilleren)

Boezemfibrilleren, ook wel atriumfibrilleren genoemd, is een van de meest voorkomende hartritmestoornissen. U heeft een onregelmatige hartslag, daarbij is uw hartslag veel te hoog. Bij de juiste behandeling is boezemfibrilleren in de meeste gevallen ongevaarlijk.

Terug

Boezemfibrilleren (atriumfibrilleren) in Meander Medisch Centrum

De symptomen van boezemfibrilleren (hartkloppingen, naar gevoel op de borst, duizeligheid, vermoeidheid en kortademigheid) kunnen vervelend zijn. Daarnaast kan boezemfibrilleren complicaties veroorzaken, zoals de vorming van bloedstolsels in het hart.

Behandeling is nodig om uw kwaliteit van leven te verbeteren en complicaties te voorkomen. Er zijn verschillende behandelingen mogelijk, bijvoorbeeld het gebruik van bloedverdunners of medicijnen die ervoor zorgen dat het hart weer in een normaal ritme komt. Uw cardioloog zal de mogelijkheden met u bespreken.


Onze service & begeleiding

Log in op MijnMeander voor uw persoonlijk dossier en informatie op maat.

inloggen

Voorbereiden op uw afspraak of opname

Komt u binnenkort naar een van onze poliklinieken of afdelingen? Een goede voorbereiding thuis helpt. Want wat moet u allemaal meenemen? En wat betekent nuchter zijn? Meander maakt uw afspraak graag zo makkelijk mogelijk. Met heldere informatie en services als kinderopvang, afspraken via videobellen en eenvoudig uw afspraken zien en wijzigen in MijnMeander.

Ondersteuning tijdens uw afspraak of opname

Of u nu op bezoek komt of zelf een afspraak, onderzoek of behandeling heeft, in Meander zorgen we graag voor u. Zo hebben we extra zorg voor kwetsbare, oudere patiënten. Ook bevorderen we snel herstel tijdens uw opname. Bijvoorbeeld met bewegen en lekker eten. En als naaste kunt u blijven overnachten in het ziekenhuis (rooming-in).

Weer thuis? Goed begeleid

De zorg van Meander stopt niet bij de deur. Ook rond en na uw vertrek uit het ziekenhuis helpen we u graag bij uw herstel. Bijvoorbeeld via Bureau Nazorg, als u nog niet direct naar huis kunt. Of als u begeleiding bij revalidatie nodig heeft. Bij thuiszorgwinkel Vegro vindt u de juiste hulpmiddelen voor thuis. Bent u thuis en maakt u zich zorgen? Dan kunt u ons altijd bellen.