Artrose (slijtage) in de schouder behandelen

Artrose is slijtage van uw gewrichten. Heeft u artrose in uw schouder? Dan zijn verschillende behandelingen mogelijk. Zoals pijnstillers of zelfs een schouderprothese.

Terug

Artrose (slijtage) in de schouder behandelen in Meander Medisch Centrum

Heeft u last van pijn bij bewegen of een stijve, ontstoken schouder? Het kan zijn dat u last heeft van artrose (slijtage) in de schouder. Uw kraakbeen slijt dan langzaam weg, wat voor veel pijn kan zorgen. Bij Meander onderzoeken we uw klachten en kijken we welke behandeling bij u past, zodat u zo snel weer herstelt.

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk, zoals pijnstillers, ontstekingsremmende medicijnen, fysiotherapie of een injectie met corticosteroïden. Als dit niet (meer) werkt, kan een schouderprothese een oplossing voor u zijn. Dan krijgt u een schouderoperatie met Rapid Recovery.

Digitale voorlichting

Als u in Meander aan uw schouderklachten wordt geholpen, dan ontvangt u een digitale voorlichting. Dit houdt in dat wij u door onder andere video's en 3d-filmpjes goed voorbereiden op uw behandeling. Ook vult u thuis al een digitale vragenlijst in, zodat uw orthopeed op de hoogte is van uw situatie. Voor meer informatie bekijkt u de video over digitale voorlichting in Meander.