Artrose (slijtage) van de knie behandelen

Artrose in de knie ontstaat vaak op latere leeftijd door slijtage van het kraakbeen. Dit kan pijnlijk zijn. Soms helpen oefeningen en loophulpmiddelen niet genoeg. Onze specialisten helpen u verder.

Terug

Artrose (slijtage) van de knie behandelen in Meander Medisch Centrum

In Meander kunt u rekenen op een team van knieartrose-specialisten. De orthopedisch chirurg onderzoekt eerst of uw knie inderdaad versleten is. En overlegt met u wat de beste behandeling is. De pijn en ontsteking worden vaak al minder door fysiotherapie of een injectie met corticosteroïd. Helpt dit niet genoeg? Dan kan een operatie helpen.

Met een kijkoperatie maakt de chirurg uw knie schoon. Een standscorrectie remt de slijtage van de knie. Een (deels) nieuwe knie vervangt de versleten delen in de knie.

Digitale voorlichting

Als u in Meander aan uw knieklachten wordt geholpen, dan ontvangt u een digitale voorlichting. Dit houdt in dat wij u door onder andere video's en 3d-filmpjes goed voorbereiden op uw behandeling. Ook vult u thuis al een digitale vragenlijst in, zodat uw specialist op de hoogte is van uw situatie. Voor meer informatie bekijkt u de video over digitale voorlichting in Meander.