Artrose (slijtage) heup behandelen

Artrose (slijtage van kraakbeen) in de heup kan erg pijnlijk zijn en zorgt ervoor dat u niet goed kunt bewegen. Bij Meander Medisch Centrum zoeken we naar een passende behandeling.

Terug

Artrose (slijtage) heup behandelen in Meander Medisch Centrum

Artrose in de heup kan veel pijn veroorzaken. Bij Meander kijken we daarom eerst of we u kunnen helpen met medicijnen (ontstekingsremmers) en fysiotherapie. Als dat onvoldoende helpt, is een heupoperatie mogelijk. U krijgt dan een nieuwe heup, ook wel heupprothese genoemd.

Er zijn twee soorten heupprothesen: gecementeerd en ongecementeerd. Bij Meander kijken we welke behandeling het beste is voor u. Wij werken met de Rapid Recovery methode, waardoor u na de operatie sneller herstelt.

Digitale voorlichting

Als u in Meander aan uw heupklachten wordt geholpen, dan ontvangt u een digitale voorlichting. Dit houdt in dat wij u door onder andere video's en 3d-filmpjes goed voorbereiden op uw behandeling. Ook vult u thuis al een digitale vragenlijst in, zodat uw specialist op de hoogte is van uw situatie. Voor meer informatie bekijkt u de video over digitale voorlichting in Meander.