Allergieën behandelen

Bij een allergie reageert uw afweersysteem overgevoelig op bepaalde stoffen. Bijvoorbeeld op huisstofmijt of pollen. Met een behandeling zorgen wij ervoor dat u minder last heeft van uw klachten.


Terug

Allergieën behandelen in Meander Medisch Centrum

Een allergie kan erg lastig zijn. Bij Meander bieden we immunotherapie aan als behandeling. U krijgt dan een prikkuur of smelttabletten. De behandeling zorgt ervoor dat u minder gevoelig reageert op de stoffen die de allergie veroorzaken. Bij een prikkuur krijgt u 3 tot 5 jaar lang elke 4 tot 6 weken een prik in uw bovenarm. De smelttabletten slikt u meestal 3 jaar lang.

Meander is 1 van de grootste allergieklinieken van Nederland. Wij hebben een allergie verpleegkundig specialist die samen met de KNO-arts avondspreekuren heeft. Hier kunt u als patiënt terecht en krijgt u antwoord op uw vragen.


Onze service & begeleiding

Log in op MijnMeander voor uw persoonlijk dossier en informatie op maat.

inloggen

Voorbereiden op uw afspraak of opname

Een goede voorbereiding thuis helpt. Wat neemt u bijvoorbeeld mee naar uw afspraak. Meander maakt het graag zo makkelijk mogelijk voor u. Met heldere informatie in onze folders. Ook bespreekt de arts van tevoren goed met u wat u kunt verwachten van de behandeling.

Ondersteuning tijdens uw afspraak of opname

In Meander zorgen we graag voor u. Niet alleen met de beste medische zorg, maar ook met alles eromheen wat uw behandeling bij ons prettiger kan maken. Zo zijn we een gezond en dus rookvrij ziekenhuis. En weten we dat oog voor uw persoonlijke situatie belangrijk is.

Weer thuis? Goed begeleid

De zorg van Meander stopt niet bij de deur. Ook na uw behandeling bij ons helpen we u graag bij uw herstel. Bijvoorbeeld met leefregels en tips voor thuis. Bent u weer thuis na uw afspraak en maakt u zich zorgen? Dan kunt u ons altijd bellen.