Uw factuur van Meander en uw zorgnota

Hoe uw zorgkosten berekend zijn, staat in uw zorgnota. Deze kunt u zelf inzien. De kosten gaan eerst naar uw zorgverzekeraar. Afhankelijk van de behandeling worden deze kosten voor een deel of helemaal vergoed.

Terug

Zorgnota zorgverzekeraar

In de zorgnota van uw zorgverzekeraar staan alle zorgkosten die u heeft gemaakt. Ook wel declaratieoverzicht genoemd. U kunt dit zelf online bekijken door in te loggen bij uw zorgverzekeraar. In het overzicht staat welke zorg heeft gehad en wanneer. En welke kosten daarvoor door Meander berekend zijn. Dit doen wij via het DBC-systeem.

DBC-zorgproduct

Uw ziekenhuiskosten berekenen we met DBC-zorgproducten. DBC staat voor diagnose-behandelcombinatie. We berekenen namelijk niet elke scan, injectie of handeling los, maar als pakket binnen een behandeling. Een DBC geldt voor maximaal 120 dagen (4 maanden) vanaf de startdatum. Bent u nog niet klaar in het ziekenhuis dan start een nieuw DBC. De startdatum is belangrijk voor uw eigen risico. Dit wordt namelijk doorberekend voor het kalenderjaar waarin de behandeling is gestart, ook al loopt de behandeling in een nieuw jaar verder. Kosten die niet worden vergoed, ontvangt u in een factuur van Meander.

Lees meer over DBC's en het betalen van eigen risico

Uw factuur van Meander

Iedere behandeling heeft een eigen zorgproductcode met eigen kosten. Op uw factuur ziet u naast deze codes ook nog een code van 6 cijfers, de declaratiecode.

Vragen?

Heeft u vragen over uw factuur of de declaratie van uw zorgverzekeraar? Stel ze aan de afdeling Debiteuren via dit formulier.

De afdeling is ook telefonisch bereikbaar op 033 - 850 42 38 op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur.

Houd voor het gesprek uw burgerservicenummer bij de hand, uw factuurnummer en patiƫntnummer.