Symposium, magazine en prijzen

Ieder jaar houdt Meander een Wetenschapssymposium. Tijdens dit symposium worden er verschillende prijzen uitgereikt. Daarnaast verschijnt tweemaal per jaar het magazine 'Wetenschap in Meander'. 

Terug

Wetenschapssymposium

Ieder jaar houdt Meander een Wetenschapssymposium. Dit symposium is bedoeld voor alle artsen, arts-onderzoekers, aios en alle huisartsen in de regio Eemland. Naast medisch onderzoekers zijn ook paramedici en verpleegkundigen van harte uitgenodigd om hun onderzoek te presenteren. Dit biedt de mogelijkheid om te kijken naar de ontwikkelingen bij elkaars disciplines, en de kans om samen verder te werken aan de verbetering van de zorg voor onze patiënten.

Magazine ‘Wetenschap in Meander’

Tweemaal per jaar verschijnt het magazine ‘Wetenschap in Meander’, over wetenschappelijk onderzoek in Meander Medisch Centrum. Het blad wordt verspreid onder o.a. medisch specialisten, aios, verpleegkundigen, huisartsen en geïnteresseerden.

Wetenschapsprijzen


Johan Harmen Franken van Brunswijk-prijs
Jaarlijks wordt door het Medisch Specialistisch Bedrijf (MSB) de Johan Harmen Franken van Brunswijk-prijs uitgereikt. De prijs wordt uitgereikt aan een lid van de medische staf die in het voorgaande jaar auteur was van het meest aansprekende artikel. In de praktijk wordt de prijs vaak toegekend aan iemand die de afgelopen jaren aansprekend onderzoek heeft gedaan. De winnaar wordt uit de publicatielijst van het betreffende jaar gekozen door de drie voorgaande winnaars.

Scriptieprijs
Jaarlijks wordt een scriptieprijs uitgereikt aan de schrijver van de verpleegkundige of paramedische scriptie die in het voorgaande jaar als beste werd beoordeeld. Daarvoor moet de scriptie wel zijn ingeleverd bij het Wetenschapsbureau. De beoordeling gebeurt door de commissie Verpleegkundig en Paramedisch Onderzoek.