Podcasts over actuele thema's

Wie aan een ziekenhuis denkt, denkt al snel aan de spreekkamer van een dokter of een overnachting in een ziekenhuisbed. Dat er veel meer gebeurt achter de schermen is te beluisteren in deze serie podcasts onder de naam Meander Moment.

Terug

Meanderlogo met koptelefoonMeander Moment 2023

Geestelijk verzorger en ethicus Tim Driessen gaat in gesprek met collega's van Meander over o.a. de rol van ICT in de zorg, duurzaamheid, samen beslissen en de vitaliteit van zorgpersoneel. Openhartige gesprekken met mensen die gepassioneerd met hun werk bezig zijn. In de podcasts wordt teruggeblikt op nieuwsmomenten in 2022 die nog steeds relevant en actueel zijn.

Introductie seizoen 1

Van OK-doek tot stoel. Marije Oudshoorn, adviseur Milieu en Duurzaamheid, en Saskia van den Haak, OK-assistent, over duurzaamheid en recycling in de praktijk.

Geen zorg zonder ICT. Werner Zuurbier over het belang van ICT in de zorg en zijn rol als Chief Information Officer. 

Vitale dokters. Arts in opleiding tot specialist (AIOS) Karlijn Rutten en internist-hematoloog Rob Fijnheer over persoonlijke dilemma’s en eigen vitaliteit in het leven van een dokter (in opleiding).

Samen beslissen in een goed gesprek. Uroloog Mirjam Schotman over de waarde van een goed gesprek met de patiënt over keuzes in de behandeling.

Infectiepreventie en het coronavirus. Teammanager en deskundige infectiepreventie Ada Gigengack over de impact van het coronavirus en de rol van infectiepreventie in Meander.

De VAR, het kloppend hart van de verpleegkunde. Erica Blaauwgeers, verpleegkundig specialist Longoncologie en voorzitter van de Verpleegkundig Advies Raad (VAR) over de totstandkoming van de VAR als adviesraad, de rol van de VAR binnen Meander en meer. 

Zorg en ondersteuning voor jonge mensen met kanker (AYA-zorg). Corine Kroeze, verpleegkundig specialist Hematologie vertelt over de zorg als je jong bent en kanker krijgt.

OK-complex en hartbewaking onder het mes. Peter Verwoerd, Manager OKC over de uitbreiding van het OK-complex, de nieuwbouw van de hartbewaking en zijn rol als projectleider.

Hoe data bijdragen aan de beste zorg. Tamara Broughton, Stafadviseur Kwaliteit & Verbeteren, over het inzichtelijk maken en verbeteren van de kwaliteit van de zorg met behulp van data.

10 jaar Vrienden van Meander. Daniëlle Heere, fondsenwerver van de Vrienden Van Meander over wie de Vrienden zijn, wat ze doen, het 10 jarige jubileum en hoe je ‘vriend’ kunt worden.

Crew Resource Management. Internist en intensivist Laura van Haaften en kinderarts Margot Ernst over het inzetten van niet-technische vaardigheden om teamprestaties te verbeteren.

Iedereen VIP in Meander. Arboadviseur Monique van Beusekom over het mentaal en lichamelijk fit houden van medewerkers.


Beluister ook onze podcasts uit andere jaren.