Vacatures Cliëntenraad

Vanwege het aflopen van de zittingstermijn zijn wij op zoek naar 3 nieuwe leden van onze Cliëntenraad (CR).

Terug

Wij, de Cliëntenraad van Meander Medisch Centrum, behartigen de belangen van de cliënten van het ziekenhuis. Onder cliënten verstaan wij (potentiële) patiënten, hun familie en bezoekers.

Vanwege het aflopen van de zittingstermijn zijn wij op zoek naar 3 nieuwe leden van onze Cliëntenraad (CR). We zijn met name op zoek naar iemand met een sterke inhoudelijke kennis van de ontwikkelingen in de zorg, of iemand die bereid is zich hierin te verdiepen. Daarnaast zoeken we voor één van de posities iemand met een juridische achtergrond. Om een zo breed mogelijke vertegenwoordiging te hebben, vragen wij ook kandidaten met diverse culturele achtergronden te reageren.

Als lid van de CR:

  • Word je lid van een actieve groep vrijwilligers om de aandacht voor het cliëntenbelang te bevorderen binnen het ziekenhuis;
  • Krijg je de unieke kans uitgebreid kennis te maken met het reilen en zeilen van een groot en hoogwaardig regionaal ziekenhuis;
  • Kun je met een positief kritische houding de Raad van Bestuur uitdagen;
  • Kom je in een team waarin plezier naast zakelijkheid en daadkracht belangrijk is. 

Profiel van de leden

  • Je hebt affiniteit met de ziekenhuiszorg en wil de ontwikkelingen van de patiëntenzorg mede beïnvloeden;
  • Je bent patiënt en kunt je verplaatsen in de positie van zowel patiënten als medewerkers, bestuurders en organisatie;
  • Je bent breed maatschappelijk georiënteerd;
  • Je bent iemand die graag aanpakt in teamverband en beschikt over voldoende tijd.

Werkwijze
De Cliëntenraad vergadert elke tweede donderdagmiddag van de maand. Bij het overleg is een bestuurder (deels) aanwezig. Voor de ondersteuning is een ambtelijk secretaris aanwezig. Gemiddeld genomen vragen de werkzaamheden ongeveer 20-30 uur per maand en is voor een deel tijdens kantooruren.

Overige informatie
De benoeming is in principe voor vier jaar waarna een verlenging van vier jaar tot de mogelijkheden behoort. De leden wonen in het verzorgingsgebied van het Meander Medisch Centrum. De leden ontvangen een onkostenvergoeding voor de werkzaamheden.

Voor nadere informatie over de functie kunt u contact opnemen met Wim Ansen (voorzitter). Hij is bereikbaar per e-mail via: wghm.ansen@meandermc.nl. Mail uw telefoonnummer en hij belt zo snel mogelijk terug.

Uw motivatiebrief met CV kunt u, bij voorkeur via e-mail, tot 12 juni 2024 richten aan: Cliëntenraad Meander Medisch Centrum, t.a.v. de ambtelijk secretaris Marije Kemp (e-mailadres: clientenraad@meandermc.nl)