Stages in de zorg

Binnen Meander bieden wij voor zowel mbo als hbo studenten, op verschillende afdelingen stageplaatsen aan voor zorgopleidingen. Bij deze zorgopleidingen werkt Meander samen met de regionale onderwijsinstellingen.

Terug

Stageplaatsen voor opleiding tot verpleegkundige, doktersassistente en helpende zorg

  • Verpleegkundigen

De bemiddeling van stageplaatsen voor de mbo en hbo Verpleegkunde opleidingen loopt via het Regionale BPV-bureau en de Stagebureaus van de scholen waarmee Meander afspraken heeft gemaakt. Dit zijn de volgende onderwijsinstellingen: Hoornbeeck College, MBO Amersfoort, ROC Midden Nederland, Christelijke Hogeschool Ede en Hogeschool Utrecht.

Ben je benieuwd wat je precies te wachten staat bij een opleiding Verpleegkundige? Bekijk het filmpje Verpleegkunde van ROC Midden Nederland.

  • Doktersassistentes

De bemiddeling van stageplaatsen voor de opleiding tot doktersassistentes loopt via het Stagebureau van MBO Amersfoort.

  • Helpende Zorg

De bemiddeling van stageplaatsen voor de opleiding tot Helpende Zorg loopt via het Stagebureau van MBO Amersfoort.

Volg je de opleiding bij een andere onderwijsinstelling? Dan kunnen wij je helaas geen stageplaats bieden. Stageverzoeken die d.m.v. het stageformulier worden ingediend nemen wij dan niet in behandeling.

BBL Opleiding Verpleegkunde

Binnen Meander zijn géén BBL leer- /werkplekken beschikbaar.

Verloskunde

Op dit moment biedt Meander geen stageplaatsen voor verloskundigen.
Wanneer in de toekomst wel stageplaatsen aangeboden worden, zal dit op de website gemeld worden.

Ecologische Pedagogiek

Jaarlijks biedt Meander één stage jaarplaats voor een Ecologisch Pedagogiek-student van de Hogeschool Utrecht. De stage start in september en loopt tot juli. De procedure start rond februari. Om te solliciteren kun je in die periode het stageformulier invullen.

Bachelor Medische Hulpverlening

De selectie voor een stageplaats bij Meander gaat via het Stagebureau van de Hogeschool Utrecht. Volg je de opleiding bij een andere onderwijsinstelling? Dan kunnen wij je helaas niet helpen bij het vinden van een stageplaats.

Revalidatie en Paramedisch

De verschillende specialismen (ergotherapie, fysiotherapie en logopedie) bieden veelal één tot twee stageplaatsen per schooljaar aan. Studenten van de Hogeschool Utrecht kunnen solliciteren via het stageformulier.

Medische Psychologie

Twee keer per jaar (start februari en september) biedt de afdeling Medische Psychologie een stageplaats aan. De selectie voor een stageplaats op deze afdeling gaat via een vacature op onze vacaturesite. Verzoeken via het stageformulier kunnen wij niet in behandeling nemen.

Zingeving & Ethiek (Geestelijke Verzorging)

Binnen de afdeling Zingeving & Ethiek (Geestelijke Verzorging) is er met enige regelmaat ruimte voor een mbo, hbo of wo student. Vul het stageformulier in om te kijken of er voor jou een stageplaats beschikbaar is.