31 March 2023

Twaalfde editie Wetenschapssymposium is best bezochte ooit

Ieder voorjaar organiseert Meander Medisch Centrum een Wetenschapssymposium. De 12e editie van dit symposium vond gisteren, donderdag 30 maart, plaats. Dit jaar konden de deelnemers gelukkig weer live bij elkaar komen in het Auditorium in Meander. Het symposium is goed bezocht en er waren meer dan 100 arts-assistenten, medisch specialisten, ziekenhuisapothekers, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, paramedici en andere medewerkers van Meander aanwezig. Daarnaast waren ook huisartsen, apothekers en paramedici uit de regio welkom.

Terug

Het symposium begon met een posterpresentatie en aansluitend een welkomstwoord van Astrid Posthouwer, lid van de Raad van Bestuur van Meander. Tijdens het symposium hebben twaalf onderzoekers in twee parallelle sessies hun onderzoek door middel van een voordracht gepresenteerd. Dertien andere onderzoeken zijn via een poster gepresenteerd.

Het plenaire gedeelte werd mede ingevuld door Anne Marie Weggelaar, bijzonder hoogleraar innovatie en transformatie in de zorg. In haar voordracht stonden innovatie en transformatie in de zorg centraal.

Prijzenregen

Traditiegetrouw werd ook dit jaar de J.H.F. van Brunswijk-prijs uitgereikt. Ruth Klaasen, reumatoloog in Meander en winnaar van de vorige editie, heeft een presentatie gegeven en aansluitend de winnaar van 2023 bekend gemaakt. Dit is Medisch moleculair microbioloog Roel Nijhuis geworden voor zijn onderzoek naar COVID.

Ook zijn er publieksprijzen uitgereikt voor de beste voordracht, de posterprijs en de CAT-prijs. De prijs voor beste voordracht ging naar student Farmacie Martzen Bonnema. Geneeskunde studente Michelle Paulus heeft de posterprijs gewonnen en Jony Bakker, Deskundige infectiepreventie, kreeg de CAT-prijs. Alle prijswinnaars konden worden gefeliciteerd tijdens de afsluitende borrel.

Wetenschap in Meander

Meander is een STZ-ziekenhuis. Daarom speelt wetenschappelijk onderzoek een belangrijke rol in ons ziekenhuis. Passend bij ons topklinische klimaat is er continue aandacht voor het doen van onderzoek, door zowel specialisten als verpleegkundigen en paramedici. Het doen van onderzoek is van belang voor de professionele ontwikkeling van zorgverleners en voor de innovatie van patiƫntenzorg. Dit symposium biedt onderzoekers de mogelijkheid om te laten zien welk onderzoek ze hebben gedaan in Meander.