29 July 2022

Symposium AI & Chirurgie

Wat kan een chirurg leren van AI en hoe leert AI van een chirurg? Op 6 september 2022 geeft een groot aantal chirurgen uit Nederland meer inzicht in de mogelijkheden om AI (artificiële intelligentie) toe te passen binnen de chirurgie.

Terug

De resultaten van eerste onderzoeken uit Meander naar deze toepassingsmogelijkheden zijn veelbelovend: het toepassen van AI binnen de laparoscopische chirurgie biedt vele mogelijkheden op het gebied van training van chirurgen in opleiding, benchmarking en het zo efficiënt mogelijk gebruik maken van de operatiekamer. Ook op het terrein van diagnostiek en anatomieherkenning beginnen de voordelen van AI zichtbaar te worden. Kortom, tijd voor een overzicht van actuele ontwikkelingen binnen AI & Chirurgie.

Het Centrum voor Artificiële Intelligentie van Meander Medisch Centrum nodigt chirurgen, chirurgen in opleiding, maar ook andere medici, onderzoekers en technici/technisch geneeskundigen van harte uit om dit unieke symposium bij te wonen. Prof. Dr. Ivo Broeders, chirurg in Meander en oprichter van het Centrum: “Ons doel is om AI te ontdoen van alle mystiek en valse beloften. Wij laten iedereen graag kennismaken met de mogelijkheden van AI in de dagelijkse praktijk. Voor iedereen die nieuwsgierig en leergierig is naar AI, is dit symposium een absolute must. En naast de inhoud is het natuurlijk ook erg leuk om collega’s met dezelfde interesse uit het hele land te ontmoeten.” Frank Voskens, eveneens chirurg in Meander, is de organisator en gastheer van deze avond.

Praktische informatie

Sprekers: I. Broeders, J. Abbing & B. Gerats (MMC), K. Yeung (Amsterdam UMC), O. Guicherit (Haaglanden MC), J. Ruurda (UMC Utrecht), V. Stirler (Radboud UMC), B. Klarenbeek (Radboud UMC), J. Hulscher(UMCG), H. Hegeman (ZGT) & M. van Keulen (UT), M. Luyer (Catharina ziekenhuis)

Wanneer: dinsdag 6 september 2022, 17.00 – 21.30 uur

Waar: Foyer en Auditorium, Meander Medisch Centrum, Maatweg 3, 3813 TZ Amersfoort

Accreditatie: aangevraagd

Kosten: gratis

Informatie: Frank Voskens, FJ.Voskens@meandermc.nl

Aanmelden: via webformulier